4/E SINIFI ŞİİR DİNLETİSİ

Çocuğun edebi ürünlerle karşılaşması hayal dünyasını zenginleştirmeye, kültür varlığını geliştirmeye, ana dil bilincini oluşturmaya katkı sağlar.

Çocuk edebiyatında, şiir bir sanat eseri ve bir eğitim aracı olarak önemli bir işleve sahiptir.

Şiir vasıtasıyla çocuklara, aile, insan, doğa sevgisi, vatan, bayrak, millet bilinci kazandırılabilir. Şiir çocukları güzel duygu ve düşüncelere ulaştırmanın yanında dil ve telaffuz becerilerini de geliştiren edebi bir türdür.

Çocuğun, hem okul hayatında hem de hayat okulunda başarılı olması, toplum içinde kendisini rahat ifade edebilmesi, hakkını araması, toplumsal duyarlılığının artması, kendine ve çevresine karşı farkındalık sahibi olması ve yaşıtlarına göre fark yaratması için çocuğa özgüven kazandırmak gereklidir.

Atam İlkokulu 4/E Sınıfı olarak şiir dinletisi gerçekleştirdik.Şiirle kalmanın, kendimizi ifade edebilmenin özgüveninin önemini kavramış olduk.

Yayın: 02.04.2023 - Güncelleme: 02.04.2023 15:12 - Görüntülenme: 272